През юни, обявите за работа у нас бележат спад, в

...
През юни, обявите за работа у нас бележат спад, в
Коментари Харесай

Нарастват предложенията за дистанционна работа

През юни, обявите за работа у нас бележат спад, спрямо първите месеци от годината, когато растежът им е бил забележителен. Това сподели в студиото на Радио София  Християн Петков , действен управител в една от огромните HR компании у нас.

„ През юни, когато този брой малко понижава - сега общият брой е около  52 000 разгласи на пазара , общият брой е много над равнището преди пандемията, т.е. сега имаме здравословен пазар на труда, с богато предложение “, добави Петков.

По думите му, от години се приказва за дефицит на работна ръка, както на нашия, по този начин и на европейския пазар на труда. Това кара част от работодателите да уголемяват условията си към бъдещите чиновници.  Наблюдава се смяна във възнагражденията, модела и равнището на възнаграждение , сподели още Християн Петков.
 istock istock
IT секторът е с най-хубави хонорари . Редица други браншове се пробват, до известна степен, да бъдат конкурентни на пазара на труда и да преразгледат своите хонорари. В обстановка на инфлация, редица работодатели изявиха стремежи да актуализират възнагражденията с към 10-15% “.
Християн Петков добави, че значително чиновниците диктуват пазара на труда. Нарастват и предложенията за отдалечена работа, с към 2-3% месечно. В момента на пазара на труда има около  5500-6000 оферти за онлайн работа , сподели HR специалистът.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР