През юли 2014 г. германската канцлерка Ангела Меркел посрещна 60-ия

...
През юли 2014 г. германската канцлерка Ангела Меркел посрещна 60-ия
Коментари Харесай

Двама рожденици и младоженка на срещата на върха на ЕС в Брюксел

През юли 2014 година немската канцлерка Ангела Меркел посрещна 60-ия си рожден ден на среща на водачите на Европейски Съюз и публицист й изпя " Честит рожден ден ". Днес тя става на 66 години и още веднъж е в Брюксел, предава Ройтерс. Заедно с нея рожден ден през днешния ден чества и португалският министър председател Антониу Коща.

Този път обаче лидерката на най-влиятелната страна в Европа не звучеше приповдигнато, до момента в който пристигаше за договаряния с останалите водачи на Европейски Съюз, съмнявайки се дали ще съумеят да преодолеят различията си, с цел да одобряват проект за милиарди евро, който да помогне на стопанските системи да се измъкнат от рецесията, обвързвана с ковид.
" Всички започваме договарянията с доста сила, само че би трябвало да кажа, че различията към момента са доста, доста огромни, тъй че към момента не мога да кажа дали ще стигнем до решение ", съобщи тя, написа Българска телеграфна агенция.

Меркел получи дарове от няколко водачи на страни от Европейски Съюз, само че не е ясно дали те ще й донесат удовлетворението от съглашение за идващия бюджет на блока, на стойност 1 трилион евро, и на новия фонд за икономическо възобновяване на стойност 750 милиарда $. Френският президент Еманюел Макрон например ú подари няколко бутилки бургундско бяло вино. А италианският министър председател Джузепе Конте я снима с другия рожденик, португалския министър председател Антониу Коща.

Срещата на високо ниво повлия и на персоналните проекти на още един европейски водач. Датската премиерка Мете Фредериксен беше принудена да реалокира сватбата си от петък за сряда, с цел да е свободна за визитата в Брюксел, отбелязва Ройтерс. " Отивам на " меден месец " на среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел ", пошегува се тя, като разгласява в Туитър фотография на самата себе си на борда на самолета, с който отива на договарянията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР