През януари 2022 г. общият показател на се повишава с

...
През януари 2022 г. общият показател на се повишава с
Коментари Харесай

Бизнес климатът през януари се повишава с 1,5 пункта в сравнение с декември 2021 г.

През януари 2022 година общият индикатор на се покачва с 1,5 пункта спрямо декември 2021 година, като растеж на индикатора е регистриран в индустрията, строителството и търговията на дребно.

Промишленост

Съставният индикатор „ бизнес климат в индустрията “ се повишава с 2,6 пункта, което се дължи на понижения негативизъм в оценките и упованията на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията. Благоприятни са и прогнозите им във връзка с износа и индустриалната интензивност през идващите три месеца.

През интервала октомври 2021 година - януари 2022 година осигуреността на производството с поръчки (измерена в брой месеци) се усилва от 4,8 на 5,0, а междинното натоварване на мощностите нараства с 0,8 пункта и доближава 75,0%.

Най-сериозните усложнения за активността на предприятията остават несигурната икономическа среда, дефицитът на работна мощ, факторът „ други “ и незадоволителното търсене от страната.

Относно продажните цени в индустрията, 28,6% от мениджърите не престават да чакат те да се усилят през идващите три месеца.

Строителство

През януари съставният...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР