През уикенда Северна Корея проведе учение за симулиране на тактическа

...
През уикенда Северна Корея проведе учение за симулиране на тактическа
Коментари Харесай

Северна Корея изпробва ракети като част от имитация на ядрена атака

През уикенда Северна Корея организира обучение за " преструване на тактическа нуклеарна офанзива " с макети на атомни бойни глави, прикрепени към две ракети с огромен обхват, които бяха изстреляни тестово в океана, оповестиха следените от страната медии.


Корейската централна новинарска организация съобщи, че интервенцията при започване на съботния ден е била " обучение за противопоставяне " в отговор на взаимната военна активност на американските и южнокорейските сили, която съгласно KCNA е довела до ескалация на напрежението в района.

" Учението за преструване на тактическа нуклеарна офанзива беше извършено призори на 2 септември, с цел да се предупредят враговете за действителната заплаха от нуклеарна война ", заяви KCNA.

" Две стратегически ракети с отдалечен обхват, снабдени с имитационни нуклеарни бойни глави, бяха изстреляни " от западното крайбрежие на Северна Корея, в морето на юг, се споделя в известието.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея съобщи, че неизяснен брой крилати ракети са били изстреляни към 4:00 ч. сутринта (19:00 ч. по Гринуич) към Жълто море, като добави, че спецификациите на ракетите се правят оценка.

KCNA съобщи, че Съединените щати и Южна Корея преследват " нервност на борба " с последните си взаимни военни учения.

Северна Корея организира рекорден брой оръжейни тествания тази година, а предходната седмица извърши втория си несполучлив опит да изведе в орбита шпионски сателит.

В отговор Сеул и Вашингтон ускориха съдействието в региона на защитата, като организираха взаимни военни учения с съвременни стелт самолети и стратегически средства на Съединени американски щати. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР