През учебната година 2023/2024 по схеми Училищен плод“ и Училищно

...
През учебната година 2023/2024 по схеми Училищен плод“ и Училищно
Коментари Харесай

Освен плод и мляко, децата ще получават и мед през новата учебна година

През образователната година 2023/2024 по схеми „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “ с изключение на стандартно създадени пресни плодове, зеленчуци и мляко и млечни артикули, на децата и учениците ще се доставят и биологично създадени такива . Освен продуктите по двете учебни стратегии, като наложителна съпътстваща мярка ще се доставя и пчелен мед - минимум 3 и не повече от 6 пъти за образователна година. Това оповестиха от Държавен фонд " Земеделие ".



Доставките ще се правят при авансово конкретизиран и координиран с шефа на образователното заведение график.
           
Държавен фонд „ Земеделие “ ще упражнява надзор над осъществяването на схемите през образователната година 2023/2024 година Ще се следи прецизно за спазването на условията за качество, навременното осъществяване на заложените графици за доставка, както и инспекция на предоставените от утвърдените заявители документи, в това число и съблюдаване на действително доставените общи количества артикули по всяка една доставка в сходство с нормативно избраните тегла на единичните порции на другите типове артикули.



В Държавна фирма „ Земеделие “ досега са утвърдени 101 заявителя по Училищните схеми за доставка на плодове, зеленчуци, мляко и млечни артикули. През образователната година 2023/2024 доставки на плодове и зеленчуци ще получават 422 671 деца в 3 370 учебни заведения и детски градини, както и млечни артикули ще се раздават в 3 336 образователни заведения с включени 426 133  деца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР