През цялата нощ останаха под наблюдение критичните участъци по течението

...
През цялата нощ останаха под наблюдение критичните участъци по течението
Коментари Харесай

Цяла нощ наблюдаваха река Стряма, която наводни 5 села в Карловско

През цялата нощ останаха под наблюдаване сериозните сектори по течението на придошлата река Стряма, която наводни 5 села в Карловско, оповестява

Тежките порои , които изляха над 1 90 литра вода на кв. метър, доведоха до разрушаването на няколко моста, повлякоха по пътя си дървета, коли и мебелировка, огромни са провалите по инфраструктурата, към момента няма електрозахранване.

Най-сериозно потърпевши са селата Каравелово и Богдан, откъдето бяха евакуирани бедстващи, само че към момента има блокирани хора.

Вечерта с хеликоптер бяха доставени хранителни артикули, вода и други средства от първа нужда на наранени от наводнението и на избавителните екипи - пожарникари, военнослужещи от Сухопътните войски, представители на други институции и доброволци.

Със прекъсването на преваляванията се чака и последователно спадне на речните води, само че занапред следва да се създадат огледи  и да се реши по какъв начин ще работят през днешния ден спешните групи.

В взаимозависимост от ситуацията тази заран ще бъде направена преценка и дали да бъде подложен краткотраен мост в сектора Богдан - Московец. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР