През цялата история мнозина суеверни хора са задавали въпроса дали

...
През цялата история мнозина суеверни хора са задавали въпроса дали
Коментари Харесай

Писателката, която твърди, че е преродената Ане Франк

През цялата история мнозина суеверни хора са задавали въпроса дали прераждането се случва от потомство на потомство или не е натоварено с времеви детайл. Шведската писателка Барбро Карлен е една от многото, които имат вяра, че то съществува. И не има вяра единствено в това…

Карлен се трансформира в интернационална сензация със своите изказвания, че е преродената Ане Франк. Още по-невероятно е, че член на фамилията на Франк също счита по този начин.

Барборо демонстрира признаци, че е друга още от ранна възраст. Нека научим нейната история.

 The Liberation of Bergen-belsen Concentration Camp, April 1945 BU4711 (cropped)

Освобождението на Берген-Белзен

Барбро Карлен е родена в Швеция през 1954 година От дребна тя усеща, че нещо не е наред с нея, като че ли не се вписва в фамилията си. Родителите й я подценяват, когато упорства да я назовават „ Анe “ и вземат решение, че това са типични детски капризи.

Според уеб страницата на авторката, тя скоро стартира и да ги пита къде са същинските й биологични родители; постоянно пита къде е Марго, както и други хора, които фамилията не познава.

Те нямат отговори за нея. Когато щерка им се ражда, историята на Ане към момента е релативно незнайна, защото тя умира в концентрационния лагер Берген-Белзен единствено 9 години по-рано. Дневникът на дребното еврейско момиче е оповестен на холандски през 1947 година, а преводът на британски ще се трансформира в най-продаваната книга чак след няколко години.

С напредването на възрастта въпросите за нейното „ същинско “ семейство единствено се усилват – и в един миг тя стартира да упорства, че изобщо не е Барборо. Въпреки че фамилията й към момента има вяра, че тя ще престане, въпреки всичко я завежда на обзор при психиатър. Той обаче не намира нищо, което да диагностицира.

 Anne Frank passport photo, May 1942

Докато Барборо върви на учебно заведение, тя научава за Ане Франк в час. Подобно на доста възпитаници, които научават за Холокоста и концентрационните лагери за първи път, Карлен е шокирана, когато чува историята на момичето.

Но до момента в който възприятията на нейните съученици произтичат от зверствата на нацизма, страстта на Карлен идва от това какъв брой доста учителят й знае за същинското й семейство и живота й, преди да се укрие. А когато изследва Ане и чете дневника й за първи път, Барбро Карлен открива какъв брой доста общо имат.

И двете обичат да са на открито, да четат и желаят да станат писателки. Имат сходни черти както на характера, по този начин и физически. И най-изненадващо – страховете на Карлен наподобява са свързани с прекарванията на Франк: омерзение към мъже в униформи, към вземането на душ и към подкастряне.

Карлен се демонстрира като талантлива писателка още в ранна младост и има вяра, че в случай че Франк бе жива, тя също щеше да разгласява свои произведения. Семейството й, напълно предстоящо, към момента има подозрения, само че защото щерка им няма диагноза, те я оставят да учи още за Франк и стартират да се вслушват в изказванията й.

Няколко години след запознаването й с историята на Ане фамилията й отива на отмора в Амстердам. Дотогава дневниците към този момент са известни по целия свят и тайната пристройка, която тя назовава дом през последните години от живота си, е превърната в музей.

Тъй като Амстердам е пословично сложен за навигация за чужденци, бащата на Карлен стопира, с цел да пита за посоката. Според Mysterious Universe локален му рисува карта, само че фамилията към момента изпитва усложнения да откри къщата на Ане Франк. Карлен обаче им споделя, че знае по какъв начин да стигне до там – и в безизходицата си те я следват.

Това е първият от няколкото момента по време на пътуването, които стартират да трансформират мнението на родителите й по отношение на изказванията за прераждане, защото тя в никакъв случай не бе ходила в Амстердам и просто няма по какъв начин да знае каквото и да е за града.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР