През третото тримесечие на тази година в област Търговище е

...
През третото тримесечие на тази година в област Търговище е
Коментари Харесай

Все по-малко строят в област Търговище

През третото тримесечие на тази година в област Търговище е почнал градежът на осем жилищни здания с 29 жилища в тях и с 2608 кв. м обща застроена повърхност. Започнати са и шест други здания, осведомят от Териториалното статистическо бюро - Североизток, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сравнителна информация на институцията демонстрира, че по отношение на предходното тримесечие започнатите нови жилищни здания нарастват с 60 %, жилищата в тях - с 81,3 на 100, пораства и общата им застроена повърхност. Броят на започнатите други типове здания нараства с 50 %, само че тяхната обща застроена повърхност е с 48,9 % по-малко, посочи Боян Бонев, основен специалист в отдел " Статистически проучвания " в Търговище. 

В региона през второто тримесечие на 2023 година в употреба са въведени шест жилищни здания. Спрямо първото тримесечие постройките са с една по-малко, а жилищата в тях са с осем повече.

В съпоставяне с третото тримесечие на 2022 година започнатите нови жилищни здания понижават с 11,1 %, жилищата в тях - с 23,7 на 100, както и общата им застроена повърхност - с 46,1 на 100. Започнатите други здания са със 100 % повече, както и тяхната разгъната застроена повърхност със 111 %.

По стартирано строителство на нови здания област Търговище е на 26-о място в страната. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР