През този месец започва еднократно изплащането на 75 лева COVID

...
През този месец започва еднократно изплащането на 75 лева COVID
Коментари Харесай

Шефът на НОИ с подробности как ще се изплаща добавката за ваксинирани пенсионери

През този месец стартира еднократно изплащането на 75 лв. Коронавирус добавка за всички пенсионер с цялостен имунизационен курс. Това сподели шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов по време на брифинг в Министерство на труда и обществената политика.

Иванов посочи, че данните за имунизираните пенсионери се дават от Министерство на здравеопазването. По този метод на пенсионерите не им се постанова да подават никакви заявки за обезщетенията.

На база на този лист превеждаме сумата. През вчерашния ден на 516 000 лица беше изплатена сумата по банков път. От през днешния ден на 172 000 ще бъдат изплатени посредством пощенските станции, добави шефът на Национален осигурителен институт.

694 683 е общият брой на лицата, които би трябвало да получат Коронавирус добавки за цялостен имунизационен цикъл. 959 души живеещи в чужбина към този момент са получили добавките си.

Пенсионерите ще получат Коронавирус добавките си дружно с пенсиите, които стартират да се изплащат от 7 до 21 февруари.

Национален осигурителен институт изплаща еднократната добавка от 75 лева към пенсиите на пенсионерите, които дават отговор на условията за приключен имунизационен курс или имат сложена бустерна доза ваксина. Сумата се изплаща без значение от типа и размера на пенсията, както и без значение възрастта на пенсионера. Тя не е част от пенсията и се изплаща единствено един път. Информацията за хората, които имат право на тази еднократна добавка, се получава по длъжностен път в Национален осигурителен институт от Министерството на здравеопазването. На пенсионерите, които до 31 декември 2021 година имат приключен имунизационен курс, Национален осигурителен институт изплаща добавките от 1 февруари т.г. с парични преводи, предхождащи постоянното месечно погашение на пенсиите с графика от 7 февруари. За пенсионерите, на които пенсиите се превеждат в други страни, добавката от 75 лева ще се изплаща към пенсията за съответния месец в откритите до момента периоди. Пенсионерите не би трябвало да подават заявление за приемането на тази сума, нито да изпращат зелен документ или други здравни документи до държавните институции, прецизират от Национален осигурителен институт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР