През този месец диамантите вероятно ще бъдат малко по-достъпни от

...
През този месец диамантите вероятно ще бъдат малко по-достъпни от
Коментари Харесай

Диамантите стават по-евтини за първи път от години. Но не и за крайните клиенти

През този месец диамантите евентуално ще бъдат малко по-достъпни от нормално. De Beers - най-голямата компания в света за рандеман на скъпия минерал, възнамерява да предприеме фрапантна стъпка поради спад в продажбите.

Според осведомени от нейното управление готвят понижение на цените за първи път от години. По тяхна информация диамантите, предлагани от интернационалната група, може да поевтинеят с към 5% през ноември, оповестява Fortune.

От по-ниските цени обаче ще могат да се възползват не крайните клиенти, а търговците и производителите, които купуват диаманти от De Beers.

Много от тези клиенти, които включват фамилни компании в Белгия, Израел и Индия, както и дъщерни сдружения на Tiffany Graff и Diamonds би трябвало да се оправят с по-малки маржове, провокирани от свръхпредлагане на пазара и ниски цени.

" De Beers е компания, която дефинира цените на пазара. Тя не е правила понижения до момента, макар че цената на диамантите падна с към 9% на годишна база ", показва анализаторът в BMO Capital Markets Едуард Стерк.

Експертът подчертава върху това, че от по-ниските цени няма да могат да се възползват крайните купувачи, като не се чака никакво понижение при тях скоро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР