През този изборен тур бяха отбелязани няколко случая на недобре

...
През този изборен тур бяха отбелязани няколко случая на недобре
Коментари Харесай

Рекорд на вота! Гласът удари 300 лева, ето къде

През този избирателен тур бяха маркирани няколко случая на недобре готови секционни комисии, които даже не сложили щемпел върху машинните бюлетини. В случай, че този проблем в действителност се окаже важен, ние считаме, че тези бюлетини би трябвало да бъдат считани за годни заради публичния интерес и огромно значение. Това беше коментарът на Никола Тулечки, който е наблюдаващ от организацията " Обединение за почтени избори " (ОЧИ).

Регистрирана е слаба интензивност в регионите с по-голяма възможност за изборни измами и проблеми. Ние чакахме по-голяма избирателска интензивност, да вземем за пример в градовете Самоков  и Сливен.

Министерство на вътрешните работи сподели по-голяма интензивност спрямо предишните избори и се подхващат дейни дейности против пазаруването на гласове, като са били арестувани и няколко лица, само че е нямало съществени последици за тях.

Въпреки това, цената на глас се е усилва доста: Имало е сигнали за суми от 200 лева в Родопите, а някъде даже се загатва за 300 лева Това е съществено нарастване на цената на гласа.

„ ОЧИ “ обявиха, че ще проучват данните от ЦИК и ще изготвят лист с всички нередности.

Има учредения за рецензия към организацията на тези избори, заради събитията от предишния петък, които компрометираха първия избирателен тур, който е от решаващо значение за локалните избори. В някои общини невалидните бюлетини са над 10 пъти по-много от изборната квота за общината. Това беше съзнателно провокирано и е могло да се предотврати. Според Тулечки, Централната изборна комисия е съизвършител в протичащото се.

Инфо: narod.bg

Тагове: гласуване избори купуване на гласове очи Обединение за почтени избори изборни нарушения
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР