През този август учени от британския University of Exeter обявиха,

...
През този август учени от британския University of Exeter обявиха,
Коментари Харесай

Безсмъртието - заветната цел на супербогатите

През този август учени от английския University of Exeter оповестиха, че са съумели да вникнат в основни аспекти, свръзани със стареенето на човешките кафези.

Това бе една от най-актуалните вести в науката напоследък, защото от хилядолетия човек се занимава с химерата, наречена величие.

Поради това надали има сюрпризирани, че в наши дни първи на опашката за безконечен живот са супербогатите хора на епохата.

Стартъпите и фирмите в Силициевата котловина, които оферират величие, са на мода не от през вчерашния ден, написа Financial Times.

Видни бизнесмени, като Лари Пейдж, Джуун Юн и Питър Тийл, са едни от най-големите поддръжници на тези компании. През 2011 година Питър Тийл показва пред The New York Times, че "навярно най-екстремната форма на неравноправие е сред живите и хората, които са мъртви ".

За тези, които желаят да излъгват гибелта, към този момент има единствено два разновидността. Първият е религията, а вторията е криогенно заледяване.

Докато религията може и да е безвъзмездна, замразяването изисква много съществени финансови средства. Базираната в Аризона компания Alcor таксува клиентите си с най-малко 200 хиляди $ за заледяване на цялото тяло, до момента в който съветската KrioRus предлага същата услуга против много по-ниска цена – 36 хиляди $.

Това, което е общото сред криотехнологиите и религията, е, че и двете изискват безрезервна религия.

В наши дни обаче от ден на ден хора стартират да считат, че скоро вариантите за реализиране на безсмъртието внезапно ще се усилят заради няколко фактора.

На първо място, продължителността на живота продължава да набъбва през последните няколко десетилетия. Второ, проникването на новите технологии в медицината се форсира с бързи темпове. Трето, технологии, като изкуствения разсъдък, дават варианти за живот в симбиоза с машините.

Така хората, трудещи се на това поле, към този момент приказват за дълготрайност на живота от порядъка на 130, 150, че даже и 200 години.

"Първият човек, който ще живее 1000 години, към този момент е роден ", споделя геронтологът Обри де Грей.

В своята книга от 2015 година Homo Deus историкът Ювал Ноа Харари написа, че в 21-и век хората евентуално ще създадат сериозна крачка към безсмъртието.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР