През тази учебна година са обновени 577 класни стаи в

...
През тази учебна година са обновени 577 класни стаи в
Коментари Харесай

Обновени са 577 класни стаи за хуманитарни науки по програма на МОН

През тази образователна година са актуализирани 577 класни стаи в региона на филантропичните науки по Национална стратегия " Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда ". В профилираните кабинети децата се образоват за придобиване на основни компетентности в тази сфера.
 
С финансиране по програмата учебните заведения са закупили образователна литература за проучване на непознати езици, художествена литература, сборници и речници, стенни карти, табла и атласи, портрети на революционери и писатели и други За основаване на приятна и стимулираща ученето конюнктура класните стаи са обзаведени с тематични фототапети, съобразени с проучвания образователен предмет, с тематични училищен маси.
 
Обновяването на профилираните кабинети е част от първото издание на модул " Съвременна среда за качествено образование по филантропични науки, изкуства и спорт " от националната стратегия. Бюджетът за дейностите по този модул е близо 10 млн. лева По него се финансират също основаването или обновяването на стаи за занимания по ползи, както и обзавеждането и провеждането на мероприятия в учебните библиотеки.
 
Тази година 177 учебни заведения и Центрове са специфична просветителна поддръжка имат нови кабинети за работа по ползи, от които се възползват над 17 000 възпитаници. Стаите се оборудват с принадлежности за изобразяване, енциклопедии и речници, просветителни игри и комплекти за опити, реквизити за ролеви игри и драматизация/куклен спектакъл, художествена литература и други
 
За поредна година учебните заведения демонстрират интерес и към основаването или обновяването на учебни библиотеки или кътове за четене и осъществяване на начинания в тях. Освен възобновяване с нова литература и подобаващи мебели просветителните институции са провели изложения на рисунки по художествени творби, отбелязване на годишнини на бележити персони в българската литература и просвета, драматизации на обичани приказки и стихотворения, беседи по настоящи за учениците тематики и други
 
Целта е библиотеките и кътовете за четене да се трансфорат в места за поощряване мисленето, въображението и творчеството, като част от образователния развой. Училищата с нови учебни библиотеки или кътове за четене са 331, а извършените в тях начинания, които също се финансират по програмата, са 1 233.
 
 Профилираната гимназия с преподаване на западни езици Профилираната гимназия с преподаване на западни езици " Захарий Стоянов " в Сливен Източник: Пресцентър на МОН
Общо 642 учебни заведения бяха подкрепени, с цел да изградят модерна среда за качествено образование по филантропични науки, изкуства и спорт. Едно от тях е Профилираната гимназия с преподаване на западни езици " Захарий Стоянов " в Сливен, която има ъгъл за четене и арт център (на снимките). Новосъздаденият център в учебното заведение е станал " хазаин " на връчването на влиятелни документи на Университета Кеймбридж.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР