През тази седмица рейтингът на обществено одобрение на американския президент

...
През тази седмица рейтингът на обществено одобрение на американския президент
Коментари Харесай

Рейтингът на Байдън падна на най-ниското ниво от встъпването му в длъжност като президент

През тази седмица рейтингът на публично утвърждение на американския президент Джо Байдън доближи най-ниското си ниво от встъпването му в служба, демонстрира изследване на Ройтерс/Ипсос.

От анкетата, извършена на национално равнище сред 2 и 3 февруари, излиза наяве, че 41% от пълнолетните хора в Съединени американски щати утвърждават представянето на Байдън като държавен галва, а 56% не са удовлетворени от неговото президентство. Останалите участници в допитването нямат несъмнено мнение по въпроса. Прочуване от миналата седмица показваше утвърждение от 45% против 50% отрицание.

Резултатът от изследването е рисков знак за демократите на Байдън, които има риск да изгубят надзор върху Конгреса на междинните избори през ноември.

Американците наподобяват все по-изтощени от пандемията от ковид и икономическите й последствия. Близо три пети от хората в Съединени американски щати считат, че страната се движи в неправилна посока, а стопанската система и опазването на здравето са най-често посочваните сфери, будещи паника измежду обществеността, демонстрира анкетата.

След като стартира президентството си с поддръжка от над 50%, известността на Байдън потегли надолу в средата на август предходната година на фона на изтеглянето на американските войски от Афганистан и повишаването на броят на смъртните случаи от COVID-19 в Съединени американски щати.

Демократите се притесняват, че недоволството от работата на Байдън може да им коства болшинствата в Конгреса. Ако републиканците поемат контрола върху Камарата на представителите или Сената, законодателната стратегия на Байдън ще бъде обречена.

Популярността на Байдън обаче остава над най-ниските равнища, следени по време на президентството на неговия предходник Доналд Тръмп, чийто рейтинг на утвърждение падна до 33% през декември 2017 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР