През тази седмица правителството отложи готвените промени за първите три

...
През тази седмица правителството отложи готвените промени за първите три
Коментари Харесай

Трябва само лекарското съсловие да следи за издаване на съмнителни болнични

През тази седмица държавното управление отсрочи готвените промени за първите три дни от болничния, откакто синдикати и работодатели не се съгласиха компенсацията да бъде понижено. Идеята беше с орязването на парите да се лимитират подправените болнични. Затова в постоянната ни графа „ Глас на града ” през днешния ден ви срещаме с един човечен доктор доктор Руденко Йорданов от Русе.

Д-р Руденко Йорданов е добре прочут за доста и разнообразни генерации русенци. Веднага след завършването си е работил като доктор, след това става белетрист. Пътят му минава през телевизионната публицистика. Сценарист е и на документални филми. Сега е секретар на Червения кръст в Русе.

За лекар Йорданов обаче понятието подправени болнични листове не съществува. По-скоро може да се приказва за непозволено издадени.
доктор Руденко Йорданов: „ Това е доста тънка и деликатна тематика. Първо аз имам вяра в морала на сътрудниците си....в основата е достолепието на всеки доктор, неподавайки се на съблазънта да прави услуги никому. ”
Според доктор Руденко Йорданов обаче, даването на по-широки права на администрацията да ревизира за така наречен фалшифицирани болнични листове не е от изгода за никого.
доктор Руденко Йорданов: „ То единствено ще изостри ситуацията и няма да докара до икономии, а ще докара до ненужно прахосване на нерви и до ненужно напрежение в системата и взаимоотношенията лекар-пациент.
За доктор Йорданов разновидността, който може да помогне е да има по-голямо внимание от страна на лекарската колегия към всеки обособен неин представител, който си разрешава да пристъпва разпоредбите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР