През тази седмица беше анонсирано поредното обединение, което ще се

...
През тази седмица беше анонсирано поредното обединение, което ще се
Коментари Харесай

Появи се поредното обединение, целящо развитието на изкуствения интелект

През тази седмица беше обявено следващото обединяване, което ще се грижи за развиването и регулацията на разработките в региона на изкуствения разсъдък. Meta и International Business Machines (IBM), дружно с още 50 компании оповестиха появяването на AI Alliance, които ще работят дружно по развиването на AI планове с открит код и избягването на рисковете, свързани с тях. Двете компании, дружно с AMD, Cerebras, Dell Technologies, Imperial College London, Intel, Oracle и други ще споделят информация и разработки между тях за поддръжката от виновна разработка на решения с изкуствен интелект, споделят те в особено известие за пресата.

„ Организацията на AI Alliance е проведена към деяние конструкция с очебийно интернационален темперамент, проектирана да основава благоприятни условия на всички места чрез разнообразни институции, които да оформят еволюцията на изкуствения разсъдък по метод, по който биват отразени по един по-добър метод потребностите и сложността на обществата ни “, гласи част от документа, анонсиращ старта на организацията.

Алиансът декларира упоритостта си да направи своя открит модел и предпочитание за цялостно съдействие образец за други сходни организации и сътрудниците си. За разлика от OpenAI и затворения модел на техния ChatGPT и други компании, предлагащи разработките си в закрит и/или заплатен тип, моделите на AI Alliance ще поддържат различен метод в тази област. Според представител на алианса, този закрит метод не работи в интерес на развиването на изкуствения разсъдък.

„ Честно казано, ние сме леко разочаровани от общия спор и полемиките към изкуствения разсъдък в последната година. Не усещаме, че той отразява разнообразието на екосистемата, която би трябвало да направи развиването на технологията вероятен “, разяснява Дарио Хил, старши вицепрезидент на IBM и шеф на IBM Research.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР