През тази година на родителите/ осиновилите със завършено средно образование

...
През тази година на родителите/ осиновилите със завършено средно образование
Коментари Харесай

След дебати определиха размера на финансовата помощ при раждане в Стара Загора 

През тази година на родителите/ осиновилите със приключено приблизително обучение ще се дава финансова поддръжка в размер на 400 лв. за първо дете, за второ дете сумата ще е 450, а за трето - 500 лв.. Това одобриха след оспорвани диспути с 26 гласа " за " старозагорските общински съветници на днешното си съвещание. Когато най-малко един от родителите/осиновителите е приключил висше обучение финансовата поддръжка, която ще получават е 500 за първо дете, 550 - за второ, и 600 - за трето дете.
Според признатия през февруари устав след 1 юни 2020 година право на еднократна финансова помощ ще имат родители или осиновители, от които най-малко единият е български жител и има повече от три години непрекъснат или сегашен адрес на територията на община Стара Загора. Сред другите критерии, на които би трябвало да дават отговор е да имат приключено приблизително или висше обучение все още на раждане на детето. Няма да имат право на финансова поддръжка, в случай че децата им се отглеждат в профилирана институция.
На днешната сесия локалните старейшини поддържаха и пакета от обществени ограничения в помощ на най-уязвимите жители на общината и освобождението им от такси за ясли и детски градини, детска кухня, обществен патронаж и диетичен стол. 100 лв. в допълнение към трудовото заплащане ще получават чиновниците, заети с даването на обществените услуги за времето до анулацията на оповестеното изключително състояние и анулацията на наложените противоепидемични ограничения. Заради понесените загуби по време на изключителното състояние ще се изплащат на обезщетения на сдруженията „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ ЕООД и „ Зара бус “ ООД, взеха решение още съветниците. Те утвърдиха и предлагането да се подари анестезиологичен уред на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) “Проф. Д-р Стоян Киркович “.
На две четения бяха признати наредбите за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора и плана за изменение на Правилника за организацията и активността на Общинската комисия за сигурност на придвижването по пътищата при Община Стара Загора. Според признатите промени таксата за репатриране на автомобил се усилва от 30 на 45 лв., а в случай че притежателят не е на място от 15 на 20 лв., в случай че се прекрати преместването на моторното транспортно средство.
На първо четене беше призната смяна в Правилника за организацията и активността на общинския съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинската администрация. Според нея гласуванията на всеки общински консултант по точките от дневния ред на съвещанията се довеждат до знанието на популацията като се разгласяват на уеб страницата на община Стара Загора. Одобрение на първо четене получи и Наредба за изменение и допълнение на Наредба за разкопаване на техническата инфраструктура на територията на Община Стара Загора.
Бяха образувани четири краткотрайни комисии за осъществяване на инспекция на всички общински търговски сдружения с по 11 членове - с по 9 общински съветници и 2-ма представители на общинска та администрация. Проверките би трябвало да приключат в границите на два месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР