През тази година година няма неразплатени задължения на тютюнопроизводителите. Това

...
През тази година година няма неразплатени задължения на тютюнопроизводителите. Това
Коментари Харесай

Няма неразплатени задължения на тютюнопроизводители през 2018 г.

През тази година година няма неизплатени отговорности на тютюнопроизводителите. Това съобщи от парламентарната естрада министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, съобщи БГНЕС.

Порожанов взе присъединяване в петъчния парламентарен надзор и даде уточнения пред депутатите за актуалните проблеми на тютюнопроизводителите, както и ограниченията, които ръководеното от него министерство подхваща за оправянето с тях.

В отговора си той акцентира, че през 2016 година е имало единствено една компания, чиито отговорности са били в размер на 2,4 млн. лв..

През 2018 година в България са регистрирани 6 755 тютюнопроизводители. 7 268 пък са подписаните контракти за повърхност от към 60 хиляди декара, като декларираното количество тютюн е 11 500 тона. „ С новия програмен интервал би трябвало да създадем механизъм за действителните производители и най-много дребните компании, с цел да бъдат подкрепени “, акцентира Румен Порожанов.

Земеделският министър добави, че през актуалната година са изплатени средства за подкрепяне на бранша в размер на 84 млн. лв., а те са достигнали до над 240 бенефициенти.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР