През тази година чуждестранните туристически посещения у нас са 8

...
През тази година чуждестранните туристически посещения у нас са 8
Коментари Харесай

НСИ: Минимален спад и устойчиви резултати в туристическия бранш

През тази година задграничните туристически визити у нас са 8 390 227 от януари до октомври в това число. Отчита се минимално понижение от 0,4 % по отношение на същия интервал на предходната година, която бе рекордна за българския туризъм. Това излиза наяве от данните на Националния статистически институт, оповестени в сряда.
За месец октомври 2019 година задграничните туристически визити са над 546 000, като се регистрира нарастване от 5,1 % по отношение на съответния месец година по-рано, заяви " Новини.бг ".

Резултатите демонстрират, че макар множеството провокации в интернационален проект, българският туризъм резервира устойчиви резултати, разяснява министър Николина Ангелкова. Тя моли дейната взаимна работа и мобилизацията на страната, туристическия бизнес и локалната власт да продължат през зимния сезон, както и при подготовката на лято 2020 и 2021 година

Министър Ангелкова организира работна среща с Н. Пр. Йорам Елрон, дипломат на Държавата Израел у нас.

През десетте месеца на 2019 година водещ пазар за входящ туризъм е Румъния, като визитите от там са повече от 1 114 000. Гърция е на второ място с 988 000 визити, отчитайки повишаване от 6 % в съпоставяне със същия интервал преди година. Трети и четвърти пазар за страната ни са надлежно Германия и Турция.

В топ 10 за интервала януари-октомври 2019 са още туристическите визити от Република Северна Македония, Украйна, Англия, Русия, Полша и Сърбия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР