През следващото денонощие, със слаб до умерен вятър от запад-северозапад

...
През следващото денонощие, със слаб до умерен вятър от запад-северозапад
Коментари Харесай

Ето какво време прогнозират синоптиците за днешния ден

През идващото денонощие, със слаб до сдържан вятър от запад-северозапад ще продължи да прониква малко по-топъл въздух. Преди обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, тук-там в низините със утринни мъгли. През деня от север облачността ще се усилва и вечерта тук-там в Североизточна България ще превали дъжд. Максималните температури ще са сред 5° и 10°. Атмосферното налягане ще се намалява, достигайки междинното за месеца. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Георги Цеков.
Над Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево, в обособени региони с понижена видимост. В следобедните часове облачността ще се усилва и вечерта на обособени места по северното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максималните температури ще са от 6° до 9°. Температурата на морската вода е към 7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще е слънчево, само че в следобедните часове облачността ще се усили. На обособени места ще прехвърчи сняг. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра – към минус 2°.
През нощта против събота и в събота, с увеличаване напразно от северозапад, в Източна България - от север, температурите ще стартират да се намаляват. На места ще има и слаби валежи, най-вече от дъжд, в планините - от сняг. В неделя ще е съвсем без превалявания, само че ще остане най-вече облачно. Вятърът ще отслабне. През последния ден от остарялата година на доста места ще има и валежи, ще има и дъжд, и сняг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР