През следващото денонощие облачността над страната ще е разкъсана, през

...
През следващото денонощие облачността над страната ще е разкъсана, през
Коментари Харесай

Без промяна! Започваме и новата седмица с дъжд и гръмотевици

През идващото денонощие облачността над страната ще е раздрана, денем над Източна България по-често намаляваща до слънчево. През нощта и преди обяд в обособени региони, а в следобедните часове на доста места още веднъж ще има краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици. На обособени места, основно в северозападната половина на страната и Родопите преваляванията ще са краткотрайно интензивни. Остават изискванията за местни градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Температурите ще останат без основна смяна и оптималните ще са сред 28° и 33°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 16°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. На места, основно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 30.07.2018 слънцето ще изгрее в 06:16 часа и ще залезе в 20:49 часа. Продължителност на деня 14:33 часа.

На 30.07.2018 луната ще изгрее в 22:24 часа и ще залезе в 08:30 часа. Осветеност на диска в 0h UT 96 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР