През следващото денонощие атмосферата над страната ще се задържи неустойчива

...
През следващото денонощие атмосферата над страната ще се задържи неустойчива
Коментари Харесай

Следобед отново ни очакват гръмотевични бури и градушки

През идващото денонощие атмосферата над страната ще се задържи неустойчива и още веднъж ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии и градушки, на повече места и по-значителни в следобедните часове. Максимални температури сред 23° и 28°, в София към 24°, заяви дежурният метеоролог Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.
Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца и денем ще се задържи съвсем без смяна. Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Ще духа до сдържан североизточен вятър, само че с краткотрайни усилвания. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. [null] И над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачно и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан северен вятър, само че с краткотрайни усилвания. Максимална температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра – към 12°.
За втори следващ ден за територията на страната е разгласен жълт код за дъждове и гръмотевична интензивност.
Във вторник и сряда ще има повече слънчеви часове. Валежите ще намалеят, ще бъдат на малко места и послаби. Все отново през първия ден в обособени планински региони в Западна България е допустимо за малко да бъдат интензивни. Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България - сдържан. Температурите ще се покачат и в сряда, когато в множеството региони ще се задържи без превалявания, оптималните ще са сред 27° и 32°.
В четвъртък още веднъж се покачва вероятността за следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Източният вятър ще стихне. Дневните температури ще са съвсем без смяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР