През следващите три седмици правителството продължава всички вече въведени мерки

...
През следващите три седмици правителството продължава всички вече въведени мерки
Коментари Харесай

На каква помощ имат право бизнесът и хората по време на карантината?

През идващите три седмици държавното управление продължава всички към този момент въведени ограничения за поддръжка на бизнеса и жителите и вкарва няколко нови варианти, заяви общественият министър Деница Сачева, която показа в сряда на какви помощи могат да разчитат жителите и компаниите, наранени от идното отчасти затваряне.

Продължават ограниченията 60/40, 80/20, както и Патронажната грижа за карантинираните.

Минимална заплата за фамилии с възпитаници до 14 година

За родителите, които ще би трябвало да гледат децата си в този интервал има нова помощ с изменени критерии за достъп. Семейства с деца до 14 години, които се образоват отдалечено в учебно заведение или детско заведение, ще могат да получат целева помощ от страната поради въведените ограничаващи ограничения против Covid-19. За приемането ѝ има рентабилен аршин - до 150 на 100 от минималната работна заплата на член от фамилията или 915 лв.. Друго облекчение е, че определянето на средномесечния приход на член от фамилията ще се пресмята въз основа на осъществения приход в месеца, за който са въведени рестриктивните мерки против Covid-19.

Заявление-декларациите за помощта ще се подават в дирекциите " Социално подкрепяне " по сегашен адрес. Това може да стане по електронен път и по пощата. За фамилии с едно дете до 14 години помощта ще е равна на минималната заплата за страната, която през 2020 година е 610 лева За фамилии с две и повече деца нейният размер ще е 150 на 100 от минималната заплата - 915 лева през актуалната година. За изплащането на помощта през 2021 година са планувани 73 млн. лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР