През следващите пет години Абу Даби, част от Обединените арабски

...
През следващите пет години Абу Даби, част от Обединените арабски
Коментари Харесай

Абу Даби налива $122 милиарда в петролния сектор за 5 години

През идващите пет години Абу Даби, част от Обединените арабски емирства, ще влага 448 милиарда локални дирхами - AED, (122 милиарда долара) в петролния и газовия бранш в опит да усилят индустриалния си потенциал макар рестриктивните мерки, налагани от съглашението ОПЕК+.

Върховният петролен съвет на Абу Даби (SPC) утвърди бюджет за държавната петролна компания на ОАЕ Abu Dhabi National Oil Co. (Adnoc), заяви държавната осведомителна организация WAM.

Инвестиционният проект ще насърчи растежа и разрастването " във всички области на бизнеса ", в това число рандеман, преправка и търговия.

Абу Даби, който съставлява главната част от петролните запаси на ОАЕ, откри петролно поле с 2 милиарда барела, заяви WAM. По този метод общите запаси от извлекаем нефт доближават 107 милиарда барела. Емирството откри и 22 милиарда барела мъчно за рандеман петролно находище.

Adnoc възнамерява да усили дневния си индустриален потенциал до 5 милиона барела от сегашните към 4 милиона барела до 2030 година. Споразумението OPEC + лимитира добива на ОАЕ до към 2,6 милиона барела дневно до края на тази година.

Длъжностни лица в Абу Даби показаха частно концепцията, че ОАЕ могат да се отдръпват от ОПЕК +. Това е извънредно необикновен ход, който евентуално ще дестабилизира петролните пазари, написа Bloomberg.

По-късно от Министерството на енергетиката обявиха, че ОАЕ " постоянно са били лоялни членове " на алианса, само че не загатва бъдещето на страната в ОПЕК +.

SPC усили бюджета си за Adnoc с 5 години до края на 2025 година, сподели съветът. През 2018 година Adnoc заяви, че SPC е заела 486 милиарда AED за вложения за интервала сред 2019 и 2023 година

Властите на Абу Даби също са дали позволение на Adnoc да създава водород и да подписва контракти с компании за изследване на петрол и газ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР