През следващите месеци правителството на Република България ще представи обширен

...
През следващите месеци правителството на Република България ще представи обширен
Коментари Харесай

Пътят към демографската стабилност: Планът на правителството

През идващите месеци държавното управление на Република България ще показа просторен проект за справяне с възходящата демографска рецесия в страната. Инициативата идва след съществени диалози и полемики, отдадени на демографските провокации пред българското общество. Премиерът на страната, акад. Николай Денков, разгласи този упорит проект след среща за демографската политика на страната.

Министерски съвет. Снимка: Министерски съвет

„ Стъпвайки на това, което през последните години успяхме да създадем, с цел да подобрим качеството на живот, ще забележим какво ни липсва и какво още би трябвало да надградим “, съобщи министър-председателят. Това изказване акцентира уговорката на държавното управление за непрекъснато усъвършенстване на стандарта на живот на жителите .

Планът включва редица основни ограничения и политики, ориентирани към стимулиране на растежа на популацията и възстановяване на благосъстоянието на фамилиите в България.

Сред тези ограничения са:

Увеличаване на минималната работна заплата – С цел подкрепяне на финансовата непоклатимост на фамилиите, минималната работна заплата ще бъде увеличена.

Увеличение на финансирането за репродуктивно здраве – Финансирането за инвитро процедури и скрининг за репродуктивно здраве ще бъде доста увеличено, за подкрепяне на фамилиите, които се борят със здравни проблеми.

Подкрепа за фамилии с деца – Размерите на еднократните помощи при бременност и раждане ще бъдат увеличени, като се подтиква увеличението на броя на децата в фамилиите.

Безплатни детски градини и учебни заведения – Предоставянето на безвъзмездни детски градини и учебни заведения ще помогне на родителите и ще им обезпечи по-голяма еластичност в образователния развой.

Целеви метод и обществена правдивост – Мерките ще бъдат приспособени по отношение на обществените групи, приходите на жителите и районите, в които живеят.

Привличане на българите зад граница – Инициативите ще целят и българите, които са напуснали страната, за да ги притегли назад и да вземат участие в развиването на България.

Положителен облик на страната – Създаването на позитивен облик на България и акцентирането върху позитивните аспекти в страната ще помогне за привличане на нови жители и вложители.

В планирането и създаването на този проект държавното управление се съветва с разнообразни структури и специалисти от академичната и публичната сфера, което подсигурява обстойното осъществяване на ограниченията и нейната успеваемост. Този упорит проект за справяне с демографската рецесия и възстановяване на качеството на живот в България е стъпка към по-стабилното бъдеще на страната .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР