През следващите години на пазара на труда ще се търсят

...
През следващите години на пазара на труда ще се търсят
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Ще се търсят най-много финансисти, счетоводители и статистици

През идващите години на пазара на труда ще се търсят най-вече финансисти, счетоводители и статистици. Това съобщи във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев. И тази година има дефицит на учители, най-много по осведомителни технологии, британски език, математика, физика и химия, добави той.


За да не се задълбочи рецесията на механически фрагменти, за първи път тази година, министерството отпуска спомагателни стипендии за кандидат-студенти, избрали да продължат образованието си в техническите университети.
Красимир Вълчев - министър на образованието: Следващите седем, осем, 10 години ще бъдат сериозни от позиция на дефицита на експерти. Всички сфери, всички системи ще бъдат наранени. Младите хора, които ще навлизат на пазара на труда ще бъдат едвам две трети от тези, които ще излизат, навлизат в пенсионна възраст. Но най-големият дефицит ще бъде на механически фрагменти с професионално и висше обучение. Там ще бъде и най-голямата обществено-икономическа загуба, в случай че ние не я осигурим с минималният брой експерти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР