През следващите две години Tesla ще похарчи умопомрачителната сума от

...
През следващите две години Tesla ще похарчи умопомрачителната сума от
Коментари Харесай

Tesla ще вложи рекордните $12 млрд. в нови заводи

През идващите две години Tesla ще похарчи умопомрачителната сума от $12 милиарда (€10.1 млрд.) в строителството на нови заводи за произвеждане на електрически автомобили и акумулатори за тях, оповестява Electrek. Инвестицията е част от нов финансов проект, с който компанията счита да разшири доста индустриалните си мощности.

Тази година Tesla е вложила в строителството на нови фабрики $3.5 милиарда (€3 млрд.). Още следващата година обаче вложенията ще бъдат съвсем удвоени до $6 милиарда (€5.1 млрд.). Толкова ще бъдат изхарчени и през 2022-ра.

Заделените средства ще бъдат употребявани за финансиране на планове в Азия, Съединени американски щати и Европа. Част от тях ще бъдат вложени в разширение на индустриалните мощности в Гигафабриката в Шанхай, а останалите - в строителството на новите фабрики в Тексас и покрайнините на Берлин.

Допълнителни вложения ще бъдат направени в поточни линии за сглобяване на новия Model Y, каквито ще има в три от фабриките на Tesla. Средства ще бъдат вложени и в създаването на слънчевите панели Solar Roof, с които батериите на електрическите автомобили се зареждат гратис.

През септември Илон Мъск разгласи, че дълготрайната цел на Tesla е да усили индустриалния си потенциал до 20 млн. електрическия автомобил годишно. През 2019 година компанията е продала към 365 000 бройки от четирите модела в гамата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР