През следващите девет месеца трябва да извървим докрай реформаторския път,

...
През следващите девет месеца трябва да извървим докрай реформаторския път,
Коментари Харесай

Денков: През следващите 9 месеца трябва да извървим докрай реформаторския път

През идващите девет месеца би трябвало да извървим до дъно реформаторския път, който начертахме предишния юни. Това съобщи министър председателят Николай Денков в Министерския съвет.

Преди два часа министър председателят подава оставката си в деловодството на Народното събрание. Той уточни, че с нея насочва още една покана за договаряния към ГЕРБ-СДС.

" Това не е политическа игра, а съблюдаване на дадена дума, политически феърплей и почитание към жителите. Днес извършвам уговорката, който поехме със взаимната декларация, която приехме на 6 юни 2023 ", сподели той.

Правителството ще продължи за извършва отговорностите си и да работи, до момента в който бъде определен новият му състав, увери той.

" За повишение на приходите, за основаване на устойчива бизнес среда, за усилване сигурността на страната и за одобряване на позицията на България в интернационалните връзки ".

Премиерът уточни, че регулаторите би трябвало да бъдат извадени от " кланово-семейните връзки " и да не бъдат употребявани като бухалки.

" Нужна е политическа храброст, с цел да имаме самостоятелни съдии и прокурори, а не осем джуджета и подправени нотариуси в правосъдната система ", разяснява Денков.

Предложения от ПП-ДБ мемонардум Денков дефинира като " паметна записка, която да подсети какво се разбрахме преди девет месеца и какво остава да свършим ". Затова в документа нямало имена, а съответни промени.

Вижте цялото му изказване тук



Очакванията бяха, че оставката на Денков ще бъде подадена на следващия ден - 6 март, когато се навършват 9 месеца от ръководството на сегашния кабинет. Все още не е ясно по кое време Народното събрание ще я гласоподава.

След това на ход е президентът, който би трябвало да организира съвещания с всички парламентарно показани партии и да връчи мандат на най-голямата политическа мощ в 49-ия парламент - ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР