През следващите 48 часа, под влияние на преминаващ южно от

...
През следващите 48 часа, под влияние на преминаващ южно от
Коментари Харесай

Лошото време се завръща от понеделник

През идващите 48 часа, под въздействие на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон, ще се сътвори сериозна валежна конюнктура.

През нощта превалявания най-вече от дъжд ще има в Западна България. Ще продължи да вали и на следващия ден денем, като до вечерта преваляванията ще обзет и източните региони.

Предупреждение от първа степен за обилни количества е в действие в 10 области. Очакванията са за сумарни превалявания в Западна и Централна България до към 30-40 литра на кв.м, като с понижението на температурите в западната половина от Дунавската низина, Предбалкана и по високите полета дъждът ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна завивка.

Валежите ще продължат и през нощта против вторник, като в множеството региони ще са от сняг. Максималните температури ще са сред 3° и 8°.

Границата сред дъжд и сняг в планините ще е на към 1200м надморска височина. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – мощен югоизточен вятър.

И към времето в Европа – на доста места ще продължи да вали – и дъжд, и сняг. Облачно, мъгливо и студено ще е в Северна Европа и Прибалтика. По Средиземноморието преваляванията ще са обилни.

Съществени количества ще има и в западните и южните региони на Балканите, В северозападната половина от полуострова ще превалява сняг, а в останалите региони - дъжд.

У нас, във вторник захлаждането ще продължи и в по-голямата част от страната ще вали сняг, само че преваляванията ще отслабват и в сряда единствено на обособени места едва ще превалява. Температурите ще се намалят още. Не единствено утринните, само че и дневните в доста региони ще са негативни.

През идващите дни ще бъде слънчево. В четвъртък сутринта ще е доста студено, само че денем ще стартира стопляне.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР