„През следващите 4 години ще бъдат изградени две много важни

„През следващите 4 години ще бъдат изградени две много важни ...

Фандъкова: Реконструираме бул. „Димитър Пешев“ в „Дружба“ и изграждаме продължението на бул. „Копенхаген“.


„През следващите 4 години ще бъдат изградени две много важни пътни връзки за „Дружба“ – продължения на бул. „Копенхаген“ и реконструкция на бул. „Димитър Пешев“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София, на среща с граждани от район „Искър“.

„За да се свърже ж.к. „Дружба“ с метростанция 18 и ж.к. „Младост“, ще изградим продължението на бул. „Копенхаген“.  Залагаме и продължение на съществуващата трамвайна  линия №23 - от последната спирка  в „Дружба“ до метростанция 18. По този начин  „Дружба“ и „Младост“ ще се свържат допълнително с градски транспорт“, обясни Фандъкова.Тя каза, че вече се работи за цялостна реконструкция на бул. „Димитър Пешев“, който да свърже индустриалната зона в „Дружба“ с бул. „Цариградско шосе“.  По този начин се изнася трафикът от зоната към автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“.За първия етап от реконструкцията на бул. „Димитър Пешев“ - от ул. „Обиколна“ до  бул. „Цариградско шосе“ е изготвен проект, а участъкът до  ул. „Искърско шосе“ се проектира в  момента.

Фандъкова обясни, че територията на парка при езерото ще бъде запазена от строителството и се разглеждат вариантите за придобиване на реституираните в парка частни терени.В срещите с гражданите участваха и кандидатът за кмет на район „Искър“ Ивайло Цеков, кандидатите за общински съветници Лорита Радева и Стефан Марков, както и народният представител Валентин Радев.

Източник: novini.bg