През следващата седмица се очакват снеговалежи и силен вятър, а

...
През следващата седмица се очакват снеговалежи и силен вятър, а
Коментари Харесай

Задава се истинска зима, сняг и студ от днес

През идната седмица се чакат снеговалежи и мощен вятър, а утежняването на времето ще стартира от през днешния ден. Прогнозата на метеоролозите от Българска академия на науките е за доста намаляване на температурите от мощния североизточен вятър, с което се усилват предпоставките за заледявания. Възможни са виелици и снегонавявания., предизвестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Шофьорите, на които им следва пътешестване, е належащо да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “.

Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и подхващат всички нужни дейности за обезпечаване проходимостта на републиканската мрежа при зимни условия. В подготвеност за поддържане на пътищата са към 3000 машини, твърдят от пътната организация.

Във Варна слаби валежи от сняг започнаха още в съботната вечер.

Днес над Черноморието ще е облачно с превалявания, като последователно съвсем на всички места дъждът ще премине в сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред -1 и 3 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с наклонност на увеличаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР