През следващата година със сигурност ще настъпи промяна при подготовката

...
През следващата година със сигурност ще настъпи промяна при подготовката
Коментари Харесай

Два варианта за бъдещето на плувния ни ас Антъни Иванов

През идната година сигурно ще настъпи смяна при подготовката на българския плувен ас Антъни Иванов.

Тя няма да продължи в университета “Вирджиния Тек ”. 23-годишният търновец завършва със следването си.

Така пред плувалия в 7 финала на огромни шампионати през последните 5 година български рекордьор на 200 метра бътерфлай има 2 разновидността.

3 месеца след края на следването си Иванов тябва да напусне Съединени американски щати. За да остане там, той би трябвало да вземе зелена карта.

При подобен сюжет Антъни ще продължи да тренира в някой от професионалните тимове в Съединени американски щати.

Иначе би трябвало да се прибере в България, с цел да се приготвя у нас. Иванов е играч на “Черно море ”.

Предстои да стане ясно какъв ще бъде изборът на единствения българин, спечелил орден от международно състезание в мъжкото направление. През 2017 година той стана трети в коронната си дисциплинираност на планетарния шампионат за младежи в Индианаполис (САЩ).

Иначе най-хубавото достижение на 200 метра бътерфлай при 7-те участия на Иванов в международни за мъже е 6-ото място от шампионата в Абу Даби на дребен басейн предходната година.

Отново през 2021-а момчето от Велико Търново записа и най-предно класиране на европейско. В Будапеща напълно малко не му доближи да се качи на почетната стълбичка. Антъни остана 4-и.

Иначе в Съединени американски щати му следва още едно значимо съревнование.На шампионат от сериите TYR Pro Swim българският плувец ще гони норматив А на 200 м бътерфлай за олимпийските игри в Париж през 2024 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР