През следващата десетневка на ноември кампанията Акция Зима“ ще протече

...
През следващата десетневка на ноември кампанията Акция Зима“ ще протече
Коментари Харесай

Само през първите 10 дни на ноември са регистрирани 182 тежки катастрофи

През идната десетневка на ноември акцията „ Акция Зима “ ще протече с акцент върху пешеходците, заяви на брифинг контрольор Мария Ботева от „ Пътна полиция “.
За първите 10 дни на месеца са станали 182 тежки пътнотранспортни катастрофи с 11 починали и 242 ранени, демонстрира черната статистика на полицията, съобщи БГНЕС.

За десетте дни на месеца служители на реда са съставили 17 314 фиша за нарушавания. Над 19 776 са формираните електронни фишове за превишена скорост, което е повече по отношение на предходната година.

„ Данните сочат, че най-масови са нарушаванията на скоростните режими. Останалите фишове, открити на място, са от друго естество: може пасажер или пешеходец да нарушава. Сред нарушаванията са необорудван автомобил или невключени светлини. При колела са засичани техническа нередовност, неносене на светлоотразителна жилетка “, заключи Ботева.

От полицията ще стартират още от през днешния ден да глобяват. Акцент ще бъде дали пешеходците пресичат вярно и дали водачите лишават преимуществото им.

Засиленият надзор ще продължи до 20 ноември.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР