През сезон 1987-1988 в НБА се случва нещо историческо. Най-високият

...
През сезон 1987-1988 в НБА се случва нещо историческо. Най-високият
Коментари Харесай

Когато най-високият и най-ниският баскетболист в историята на НБА бяха съотборници

През сезон 1987-1988 в НБА се случва нещо историческо. Най-високият и най-ниският баскетболист в историята на НБА са съотборници в тима на Уошингтън Булетс. 
Прочетете още
Най-ниският в историята Мъгси Бокс, който тогава дебютира в НБА, още в първия си сезон е съотборник с най-високия Мануте Бол. 

Разликата на двамата е цели 71 см. Бол е висок 2.31 м., а Бокс е едвам 1.60 м. 

Това естествено провокира голям интерес на медиите и двамата се появяват на кориците на цели три списания. 

Могс прави не неприятен сезон записва 79 дуела приблизително по 5 точки на мач, само че пък при асистенциите е на високо равнище приблизително по 5.1 на мач. В първия му сезон в НБА Бокс приключва като водач за Уошингтън Булетс по два съставния елемент - асистенции и отнети топки. 

Мануте Бол играе своя втори сезон в НБА и двата са за отбора на Уошингтън Булетс. 

Двамата са съотборници единствено през сезон 1987-1988, откакто Бокс напуща в края на сезона и продължава кариерата си в Шарлот Хорнетс, където прави страхотна кариера и играе за тима до 1997г. Следва и престои в Голдън Стейт Уориърс и Торонто Раптърс, където през 2001-а година стопира кариерата си. 

Играе в голям брой филми въпреки и с дребни функции. Търсен е извънредно доста за реклами на огромни марки. 

Мануте Бол играе за Уошингтън Булетс до 1988, а по-късно следват мачове за Голдън Стейт Уориърс, Филаделфия 76 и Маями Хийт. Приключва кариерата си през 1995г. с втори престой в Голдън Стейн Уориърс. 

Бол има съществени проблеми поради високия си растеж и си отива рано на 47-годишна възраст през 2010-а година. До последно той се бори за правата на суданските бежанци и оказва помощ да Судан. 

Двамата са се изправяли и не един път един против различен на игрището след общият им интервал в Уошингтън Булетс. 

Любопитно е, че до ден сегашен двамата държат върховете за най-голям и най-нисък състезател. Мануте Бол поделя първото място с румънеца Георги Марушан, който се появява в НБА през 90-те години и дебютира тъкмо в Уошингтън Булетс. Двамата са високи тъкмо 231 см. 

Рекордът на Мъгси Бокс също остана и до ден сегашен не имало по-нисък баскетболист в НБА и той еднолично е първи със своите 160 см. 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР