През септември са задържани общо 2822 граждани на трети страни,

...
През септември са задържани общо 2822 граждани на трети страни,
Коментари Харесай

С 23,3% повече са задържаните мигранти за месец септември, спрямо август

През септември са арестувани общо 2822 жители на трети страни, броят им е 23,3% повече спрямо предходния месец (2288 души), оказва се от месечната информация по отношение на миграционната конюнктура в страната, направена от Министерство на вътрешните работи.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 697
От общо арестуваните 563 са открити на вход, 381 - на излаз на държавна граница, без регистрация от органите на Министерство на вътрешните работи и 1878 души са открити в противозаконен престой навътре в страната. 

През интервала януари-септември 2022 година са арестувани общо 12 740 жители на трети страни. Спрямо общия брой на арестуваните през същия интервал на 2021 година - 6560, се регистрира 2,6 пъти нарастване.

През септември от органите на реда са открити 24 непридружени малолетни и малолетни чужденци, общият им брой от началото на годината е 59. Те са предадени на дирекция „ Социално подкрепяне “.

В центровете на организацията за бежанците към 30 септември са настанени 2587 души, а на външен адрес – 890. Капацитетът им е напълнен на 65,8%. Според настоящата информация в домовете на дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи са настанени 1749 души, а потенциалът им е напълнен на 128%.

На 11 октомври, по време на Националното заседание на Министерство на вътрешните работи вицепремиерът по публичен ред и сигурност, и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев отчете резултатите от работата на ведомството през миналите близо два месеца. Министерство на вътрешните работи постави целенасочени старания за обезпечаване на надеждна защита на границата и дейно противопоставяне на противозаконната миграция, сподели той. „ Гарантирахме и отбраната на държавната ни граница “, добави Демерджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР