През септември производствените цени на селскостопанските продукти в Германия са

...
През септември производствените цени на селскостопанските продукти в Германия са
Коментари Харесай

Храните в Германия ще поскъпват още

През септември индустриалните цени на селскостопанските артикули в Германия са били с 39,4 % по-високи, в сравнение с преди година, осведомят от Федералната статистическа работа. Спрямо предния месец август нарастването е с 2,5 на 100.

В рамките на една година индустриалните цени на растителните артикули са нарастнали с 26 % - не на последно място около цените на зърнените храни, поскъпнали с 41 на 100 по отношение на същия месец от предходната година. При плодовете се следи понижение на цените с 4,7 %, само че зеленчуците са поскъпнали за една година с 22,8 на 100. Картофите означават изключително огромен растеж - от 73 %. Ако има нещо утешително, то е, че ябълките са поевтиняли с 20,6 %.

Драстичен растеж при животинските артикули

Повишените разноски за сила и фуражи са причина и за нарастването на индустриалните цени на животинските артикули - с 49,1 % за една година. Млякото е поскъпнало с 57,9 на 100, а свинското - с 63,1 %. Констатираният растеж в индустриалните цени неизбежно ще откри в най-близко бъдеще отражение в цените за потребителите. През октомври тяхното нарастване бе с 20,3 % по отношение на равнището от предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР