През септември и октомври профилактичните кампании включват още: пакет биохимични

...
През септември и октомври профилактичните кампании включват още: пакет биохимични
Коментари Харесай

Изследвания за анемия, полови хормони и хепатитни маркери в лаборатория „ЛИНА”


През септември и октомври профилактичните акции включват още: пакет биохимични индикатори, костен метаболизъм и проучвания за щитовидна жлеза

 

На прага на есента от здравна лаборатория „ ЛИНА ” афишират шест профилактични акции с проучвания на преференциални цени, които са подобаващи за другите членове на фамилията. Кампаниите важат през месеците септември и октомври 2020 година и се правят в независимите филиали на „ ЛИНА ” в областите . За тях направление от доктор или авансово записване на час не са нужни. Таксата операция е 2 лева

Повече за настоящите профилактични акции в интервала септември – октомври

Изследвания за анемия

Те включват цялостна кръвна картина с 16 индикатора, Витамин B12, желязо и желязосвързващ потенциал на понижена обща цена от 34 лева на 18 лева Изследванията са подобаващи за всички членове на фамилията, като най-често анемия могат да развият бременните дами, деца и възрастни, които не се хранят пълноценно, както и спазващите диета. Не рядко тя се демонстрира и при хора в преклонна възраст като това постоянно е признак на друго съпътстващо заболяване.Установяването на анемия изисква уточняване на типа и аргументите, водещи до намалена централизация на хемоглобин и червени кръвни кафези /еритроцити / в кръвта, защото от това зависи вярното й лекуване. Препоръчително е проучванията да се правят заран, на гладно и най-малко 20 дни преди тях да не са одобрявани Витамин B12 и желязо под формата на лекарства или хранителни добавки.



Костен метаболизъм

Още един пакет проучвания, който е подобаващ за цялото семейство. Той включва Витамин D, остеокалцин, калций, фосфор и магнезий на понижена обща цена от 54 лева на 28 лева Тези проучвания демонстрират здравината и положението на костите. Тук особено е включен остеокалцин, който е индикатор за метаболизма на костната тъкан. Неговите стойности се покачват при болести като остеопороза,  остеомалация, рахит и други Той има ниски стойности  при недостиг на растежен хормон,  хипопаратиреоидизъм, хипотиреоидизъм, антирезорбтивна терапия, банкет на кортикостероидни препарати, хепарин, заместителна хормонална терапия в постменопаузата, бременност.Изследванията се правят заран на гладно, като в последните 2 седмици не би трябвало да са одобрявани същите витамини като лекарства или хранителни добавки.

Основни биохимични индикатори

Едно от най-полезните проучвания, показващи общото здравословно положение на индивида. В главните биохимични индикатори са включени: кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол (CHOL), HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, ензимите АсАТ и АлАТ, ГГТ. До края на октомври проучванията са на обща понижена цена от 28,50 лева на 15 лева Те дават информация за положението на бъбреците, черния дроб, равнищата на положителния и неприятния холестерол и са отличен вид за скрининг на здравословния статус на целия организъм. Препоръчително е да се правят заран, на гладно.

Хепатитни маркери

Лаборатория „ ЛИНА ” продължава да предизвиква скрининга на хепатит B и хепатит C. Затова през месеците септември и октомври предлага проучванията HBsAg (Австралийски антиген) за Хепатит B и anti-HCV antibodies за хепатит C на понижена обща цена от 27 лева на 15 лева За тях се взема венозна кръв, а резултатът демонстрира дали сме носители на болесттите. Хепатит В и С крият съществени опасности за здравето, а доста от инфектираните живеят с тях без да подозират. Навременното им разкриване е значимо, защото в случай че не бъдат лекувани, могат да доведат до цироза и рак на черния дроб. Именно заради тази причина, профилактичните проучвания за хепатит не трябва да се пропущат.



Пакет щитовидни хормони

Той включва хормоните свободен трийодтиронин (FT3), свободен тироксин (FT4) и  тироид-стимулиращ хормон  (TSH), които демонстрират дали функционалността на щитовидната жлеза е естествена, нараснала или намалена. Общата им цена е понижена от 36 лева на 18 лева Изследванията се правят заран, на гладно преди приема на кафе и питиета, съдържащи кофеин.

Пакет полови хормони

До края на октомври в „ ЛИНА ” половите хормони LH, FSH, Progesterone, Estradiol и Prolactin са на понижена обща цена от 70 лева на 40 лева Те са подобаващи за дами в необятен възрастов диапазон, когато би трябвало да се уточнят аргументите за нарушавания в менструалния цикъл: при първична и вторична аменорея, при мъчителна менструация (дисменорея), при значителни и нерегулярни кръвотечения. Също при дами, планиращи ин витро процедура. За проучването им е належащо да се съблюдават следните условия: LH, FSH,Estradiol би трябвало да се дефинират от 3-5- ти ден от месечния цикъл, а Progesteron – на 21-22 ден от цикъла. Изследването на Prolactin е желателно да става заран, след спокоен сън, като се заобикалят стресови обстановки в дните преди пробовземането. Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат в независимите й филиали на в областите Варна, Бургас, Сливен и Ямбол. Таксата операция при проучванията е 2 лева

 

 

* обява

 

 

 
--> --> --> -->

Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР