През септември 2014 г. в социалните мрежи се появи весел

...
През септември 2014 г. в социалните мрежи се появи весел
Коментари Харесай

ГЕРБ къпе електората - селската баня затваря, отварят депутатски

През септември 2014 година в обществените мрежи се появи радостен избирателен клип. На него селски старешки хор изпя пред Лиляна Павлова: „ Банята, банята, какво става с банята?.... Мили хора, я кажете, що да сторим ний! Молим ви, молим ви, помогнете ни! Да си върнем, да си върнем тази берекет - ГЕРБ да бъде, ГЕРБ да бъде победител отново ”.

Видеото провокира всеобщ подбив, мненията бяха в жанр „ Селяни вършат чутовно подмазване на ГЕРБ ”. А в действителност случката бе трогателна. В мъглижкото село Ягода лековитата и фамозна в района минерална баня не работеше, жениците обезверено се молеха на големците да я отворят – в тази ситуация Лиляна Павлова, кандидат-депутат на ГЕРБ в Старозагорска област. Самата постройка на банята бе 75-годишно украшение –

 

в дворцов жанр, с голям парк начело.

 

На човек душата му се свива да вижда руина при сходна архитектура – молбата си коства, барем се трогне големецът.

Докато Павлова слушаше бабите, банята изживяваше своя най-трагичен интервал. През Царство България тя е събирала богаташи от цялата страна, през социализма също е посещавана от близо и надалеч. Нещата се задържат търпими до към 2000 година, когато е дадена на концесия. После запада и затваря към 2010 година Местните ги боли. От тогава нататък пристигна ли предизборна акция, няма  претендент за националната обич в Старозагорско, който да не се отбие и обещае ремонт на банята. Неслучайно бабите в песничката най-първо питат: „ Банята, банята, какво става с банята? ”.

Павлова, несъмнено, настоящо издигната в Стара Загора, взема драговолно всички проблеми на района. От тогава до момента изминават два парламентарни и два локални вота, актуалният е трети за Народно заседание. Всичките четири до момента бяха извоювани от ГЕРБ. Но забележителното през днешния ден е, че главното предизборно заричане на партията за Ягода отново е... банята. Тя още не работи. Този път настоящият лидер на листата е Красимир Вълчев. Той се снима пред нея и, несъмнено, доста, но доста му пука за банята.

Пука й и на Мая Манолова, която през февруари се отби в Ягода. Пукаше му и на кандидат-депутата Петър Славов от " Нова република " (ДСБ) през 2017 година, когато жигосах ГЕРБ за безобразието с банята. Сякаш ДСБ не приключваше мандат, в който бе съдружен сътрудник на ГЕРБ. На всички им пука.

Трябва да се означи, че в този момент постройката е в ремонт. Обещанието е да отвори порти през лятото. И още нещо има за отбелязване: през 2019 година гръмва новината, че започва реорганизация за 2.1 млн. лв; благинката, естествено, е оповестена преди локалните избори; след това обаче се оказва, че Министерството на районното развиване и благоустройството е

 

отпуснало едвам десетина % от обещаните пари,

 

те стигат единствено за покрива; в навечерието на изборите в този момент община Мъглиж уреди заем, с който да покрие разликата. Така след танталови страдания банята въпреки всичко може да отвори – 7 години след песничката пред Павлова и 11, откогато казусът е налице.

Но би трябвало да бъдем почтени - през целия този интервал в Ягода се случват и хубави неща. Едното е стадион за към 5 млн. лева – фамозните селски стадиони на ГЕРБ. А другото са два първокласни спа комплекса. Ясно е, че при прелестната минерална вода и изключителните географски дадености на Подбалкана частната самодейност няма да спи. Както постоянно се случва в живота, притежателите на комплексите се оказват неслучайни хора – на единия е За прочут интервал той бе и регионален шеф. А измежду притежателите на другия е Туй то –

 

страната една издигната баня не може

 

да ремонтира, само че пък през същото време двама някогашни депутати подвигат свои. Ще работи ли сполучливо старинното украшение, в случай че въпреки всичко бъде отворено, е въпрос с не доста нараснала компликация.

Това беше сюжет за едно село и няколко бани. Никой не трябва да мисли, че в тази нищо и никаква история се оглежда цялото ръководство на ГЕРБ. Не, няма общо, партията управлява почтено, умело и отговорно страната за богатството на електората!

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР