През седмицата стана ясно, че четири от Фейсбук страниците, свързани

...
През седмицата стана ясно, че четири от Фейсбук страниците, свързани
Коментари Харесай

Карбовски: Идеята на журналистическия материал не е да го скриеш, а да го покажеш

През седмицата стана ясно, че четири от Facebook страниците, свързани с работата на журналиста Мартин Карбовски и имащи половин милион почитатели, са отстранени. Карбовски реагира като назова обществената мрежа " подправена форма на независимост " и дефинира случилото се като " бото-фашизъм ".

" Човек не може да скрие това, което прави, не можеш да скриеш пирамидите и не можеш да скриеш журналистически материал, тъкмо противоположното е концепцията на журналистическия материал – да го покажеш, тъй че, в случай че желаят да стопират. Аз не мога да се дразня на корпорацията и на обществената мрежа ", каза пред bTV Карбовски.

По думите му от Фейсбук са му предложили някакъв чат и хора щели да гледат материалите, тъй като до момента са гледали ботове.

" Аз имам един елементарен въпрос – от 2015 година са докладвали публикации на Мартин Карбовски, който е написал примерно публикацията – „ Синовете на великата баница ". Това е като Винету, една такава книга, само че великата мечка е сменена с баница, с цел да се изясни нашето пространство. Ето такива публикации са докладвани. При състояние, че те са 50, са докладвани по 50 пъти всяка. Кой има ресурса това да го свърши. Мога единствено да запитвам, мога и единствено да се досещам, несъмнено.

Има хора, които седят и са назначени за цензури, те не са публични цензури, седят в едни изби, това не им харесва и те рапортуват. Старата игра на партизанщина продължава да бъде неприятна игра за нас. Едните са партизани, другите са стражари, те се гонят взаимно и се рапортуват на горския, тъй като горският е обществената мрежа ”.

" Искам да поздравя всички, които се поздравиха с победа над Карбовски и да кажа следното: обиди като фашист, език на омразата, русофил, обиждайте ме, колкото желаете, само че 500 000 индивида вие да обидите, те фашисти ли са? 500 000 събирани десетина години, не са доста, само че това са 500 000 индивида на публицист, не са на чалга. Ще видиш, че и Кубрат ще го спрат, тъй като не можеш да целуваш жена току по този начин ", счита журналистът. 

Той разясни, че ненапълно това ще попречи на работата му, тъй като по този метод публицистите споделят с хората и им дават противоположна връзка.

През 2015 година Мартин Карбовски беше санкциониран от Комисията за отбрана от дискриминация за женомразко изявление. Той отхвърли да е правил такова изявление и добави, че е било пресилено. 

" Единственото, което ми тежи и пречи, това е неналичието на политкоректност, тъй като изрично считам, че политкоректността е фашизъм. Не можем да продължим с това, което се назовава политкоректност. Вицове, смешки, подмятания, метафори, неуместно е да приказваме по този метод, по който ни се постанова. Трябва да приказваме свободно и обикновено с хората, без да се надуваме и това донася тираж от 30 000 дневно, който не се монетаризира ", допълни той.

" Не упреквам корпорацията, не тъй като от нещо ме е боязън. Свобода на словото има, постоянно има, когато решиш да има, тъй като не може някой да ти забрани. От време на време би трябвало да споделяме " Долу държавното управление! ". Както беше ужасно да се споделя " Долу Тодор Живков! ", в този момент толкоз ли е ужасно да се каже " Долу държавното управление! "? Трябва да има такова мнение и даже държавното управление би трябвало да предизвиква тази независимост, тъй като тогава свободното държавно управление, което и да е то, може да гласуваме за него и виждаме, че в него има смисъл. И това не е език на омразата ", разяснява още Карбовски. 

Той призна, че поддържа връзка с Фейсбук по чат и в този момент човек ще преглежда докладваните материали, които досега са били гледани от бот.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР