През пролетта на миналата година известното финансово издание Forbes обяви

...
През пролетта на миналата година известното финансово издание Forbes обяви
Коментари Харесай

Лъжкиня или милиардерка е Кайли Дженър

През пролетта на предходната година известното финансово издание Forbes разгласи 21-годишната Кайли Дженър за най-младия self-made милиардер . Така тя съумя да задмине даже достиженията на Марк Зукърбърг със своя бранд Kylie Cosmetics.

Малко повече от година по-късно, списанието смъкна короната от главата на Дженър и упрекна нея и фамилията й в заблуждаване за същинската стойност на бизнеса й . Направи го със публикация, в която коментира в детайли " мрежата от неистини " на най-младата от клана Дженър-Крадшиян.

Миналата година Кайли разгласи, че продава 51% от акциите си в козметичните си марки на колоса Coty за 600 милиона $ . Така общата стойност на бизнеса й е оценена на 1.2 милиарда $.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Kylie (@kyliejenner) на Май 7, 2020 в 10:49 PDT

Докато съгласно счетоводителя на известното риалити семейство, продажбите на Kylie Cosmetics и Kylie Skin са в порядъка на 300 милиона $ годишно, от Coty оповестиха, че фирмите в действителност надалеч не са толкоз печеливши, колкото се твърди , а продажбите са на половина по-малки - 125 милиона за 2018 година да вземем за пример.

Според финансови анализатори, това прави нереални оповестените двойно по-големи доходи за предходните две години, тъй като никой бизнес не се срутва толкоз внезапно, изключително до момента в който продължава да дава тип, че е все по този начин печеливш. Kylie Skin пък е генерирала едвам 25 милиона доходи за първата си година.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Kylie (@kyliejenner) на Фев 5, 2020 в 3:28 PST

Тази изнесена информация накара Forbes да сложи под съществено подозрение данните, въз основата на които разгласи Дженър за най-младата милиардерка. " Бизнесът на Кайли е доста по-малък и не толкоз печеливш, колкото фамилията й се опитваше да ни убеди " , настояват от изданието. За тях това не е неочакван ход от хора, които са известни, просто тъй като са известни.

На базата на новите данни и след рецесията с COVID-19, Forbes са безапелационни, че Дженър към този момент не е милиардерка, а положението й сигурно е под 900 милиона $ .

Цялата информация за бизнеса й в последните години пък е просто акция на фамилията, с която желае да извоюва и на Кайли корица на финансовото издание, след тази на Ким Кардашиян от 2016 година

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Kylie (@kyliejenner) на Мар 9, 2020 в 11:05 PDT

Кланът Дженър-Кардашиян и всички, с които те работят, съумяха да заблудят даже известното издание, че на 20 години Кайли има 900 милиона и напълно скоро ще стане най-младата милиардерка поради темповете, с които се развива компанията й и вървят продажбите. Няколко месеца по-късно тя публично прекрачи десетцифрения предел.

Днес, година по-късно, изобличената във финансови спекулации Кайли съобщи в обществените мрежи, че в никакъв случай не се е опитвала да лъже и не е желала никаква купа. А всичко, което Forbes разгласява по неин адрес, тя назова " неточни изказвания и недоказани догатки " .
 Кайли Дженър, неизлъчената реклама на Kylie Skin и предизвикателната й визия
Перфектните форми на Кайли Дженър

И кой й завидя

Дженър добави, че сега може да направи лист с най-малко 100 по-важни неща от това да брои тъкмо какъв брой пари има.

what am i even waking up to. i thought this was a reputable site.. all i see are a number of inaccurate statements and unproven assumptions lol. i’ve never asked for any title or tried to lie my way there EVER. period
— Kylie Jenner (@KylieJenner) May 29, 2020
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР