През пролетта на 2018 година ДПС ще приеме в София

...
През пролетта на 2018 година ДПС ще приеме в София
Коментари Харесай

ДПС е домакин на срещата на либералния връх през 2018-та година

През пролетта на 2018 година Движение за права и свободи ще одобри в София водачите на АЛДЕ партията за своето годишно съвещание. Партията на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) сплотява политически партии и политици с общи демократични и демократични полезности от повече от 30 европейски страни.

Решението за семейството на София бе взето на последното съвещание на управлението на АЛДЕ партията, на което член е и евродепутатът на Движение за права и свободи Илхан Кючюк. Очаква се събитието да посетят министър-председатели, европейски комисари и политически водачи от фамилията на либералите. Форумът ще сложи главен акцент върху целите на българското председателство, бъдещето на Европейски Съюз, Брекзит, само че и ще стартира кандидатурите на либералите за идващ ръководител на Европейската комисия, който би трябвало да бъде определен след европейските избори през 2019.

„ Партията на АЛДЕ с горделивост одобри предлагането на своя член от България Движение за права и свободи да бъде хазаин на годишния съвет на АЛДЕ, който ще се организира в София в средата на 2018 година Движение за права и свободи е един от най-активните членове на европейското демократично семейство и в същото време е постоянна, проевропейска и демократична политическа мощ в България. Като хазаин през 2018 година Движение за права и свободи ще работи в София дружно със 7-те министър-председатели на АЛДЕ, 5-те наши еврокомисари, групата на АЛДЕ в Европейския парламент и доста други заинтригувани страни в Брюксел. Това ще способства доста за триумфа на българското председателство на Европейски Съюз! ", разяснява Ханс ван Баален, ръководител на АЛДЕ партията.

" Решението е оценка за дейната активност на Движение за права и свободи в АЛДЕ-партията, европейските институции и България. За нас е чест, че ще бъдем домакини на 7 министър председатели от Европейски Съюз, петимата еврокомисари, излъчени от АЛДЕ, водачите на демократичните партии и евродепутатите-либерали ", разяснява ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. По думите му Движение за права и свободи ще употребява високата оценка и позициите, които има в АЛДЕ с цел да способства за сполучливото първо председателство на България на Съвета на Европейски Съюз.

" Нашите акценти ще бъдат – повече Европа на съединението, мястото и бъдещето на Балканите по модела на Българския етнически модел и превръщането на Европа и Балканите в зона, свободна от националисти и радикалисти ", разгласи Мустафа Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР