През последното десетилетие средната продължителност на живота в Европейския съюз

...
През последното десетилетие средната продължителност на живота в Европейския съюз
Коментари Харесай

Евростат: Жените в ЕС живеят 5,7 години повече от мъжете

През последното десетилетие междинната дълготрайност на живота в Европейския съюз (ЕС) нарастваше с релативно непрекъснат ритъм до 2019 година, когато междинната дълготрайност на живота беше 81,3 години. Оттогава през 2020 година и 2021 година се следи спад в предстоящата дълготрайност на живота.

Така през 2021 година общата предстояща дълготрайност на живота  в Европейски Съюз е 80,1 години. Очакваната дълготрайност на живота на дамите в общността възлиза на 82,9 години, което е с 5,7 години повече от тази на мъжете, чиято междинна дълготрайност е 77,2 години. Към момента на раждането си дамите се чака да живеят по-дълго във всички 242 района, за които има налични данни, демонстрират данните на  Евростат, оповестени през днешния ден.

Най-голямата разлика сред половете е записана в Латвия, където предстоящата дълготрайност на живота на дамите е с 9,8 години по-висока. Най-малката разлика сред половете се следи във френския най-отдалечен район Майот, където предстоящата дълготрайност на живота на дамите е с 2,3 години по-висока от тази на мъжете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР