През последното денонощие Русия загуби 800 убити войници и с

...
През последното денонощие Русия загуби 800 убити войници и с
Коментари Харесай

Генщабът на ВСУ с последна статистика за загубите на Русия във войната досега

През последното денонощие Русия загуби 800 убити бойци и с това загубите на съветските нашественици от началото на нахлуването на Русия в Украйна минаха границата от 80 000 жертви, гласи сводката на Генщаба на украинската войска към сутринта на 12 ноември, представена от организация УНИАН.

Бойните загуби на съперника са към 80 210 премахнати лица, унищожени 2838 противников танка, 5730 бойни бронирани машини, 1829 артилерийски системи, 393 системи за залпов огън, 205 системи за противовъздушна защита, 278 самолета, 261 хеликоптера, 1506 безпилотника, 399 крилати ракети, 16 кораби и катери, споделя се в известието. Окончателните данни още се прецизират.

Само на юг украинските бойци унищожиха 55 нашественици, два танка, три самоходни гаубици и склад за муниции. " Нашата авиация два пъти нанесе удари против скупчването на противникова техника в региона на Берислав и Херсон. Ракетни и артилерийски подразделения извършиха 34 огневи удара в региони на концентриране на жива мощ и техника на съперника. Потвърдените загуби на съперника са 25 съветски бойци, 3 самоходни огромен диаметър гаубици " Мста-С ", " 6 единици техника. Унищожен е и склад с муниции на съперника в региона на Каховка. В резултат на прецизни удари на силите за защита по щаба на съветските окупационни войски в село Красни Маяк, Херсонска област, са починали над 30 нашественици, унищожени са 2 танка и 4 камиона ", се споделя в изказване на оперативното командване Юг.

Междувременно в корабната формация на съперника в Черно море, която в този момент се състои от 21 кораба, на бойно дежурство са 2 надводни ракетоносци. Общият брой кораби подготвени за работа с ракетите " Калибър " е 16. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР