През последния уикенд 1124 души са ваксинирани във ваксинационните центрове

...
През последния уикенд 1124 души са ваксинирани във ваксинационните центрове
Коментари Харесай

Дончо Барбалов: 43% от хората в София са ваксинирани

„ През последния уикенд 1124 души са имунизирани във имунизационните центрове на Столична община , като имаме спад по отношение на първите седмици на тази година “, това сподели пред БГНЕС заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов .

„ През първия уикенд стартирахме с 3500 души, втория уикенд 2000, а в този момент сме на 1124. Първите коридори бяха открити през месец май предходната година. Искахме да дадем достъп на хората в извънболнична среда, да бъдат имунизирани в парковете, тъй като са доста по-приятни напролет. Имаше голям интерес. В парковете в София до началото на лятото работиха имунизационните центрове. По-късно благодарение на огромните търговски центрове ги преместихме там, тъй като лятото стана прекомерно горещо, с цел да се работи навън “, сподели Барбалов.

Интересът към имунизацията се дефинира от вълните на повишаване на пандемията , когато има доста инфектирани има и доста искащи за имунизиране.

„ Интересът към имунизирането е на талази. Има интервали, когато ползата е забележителен, а след това спада. Съответства с следващите талази на болестта, когато имаме по-голям брой инфектирани се усилват и искащите за имунизация “, съобщи той.

43% от хората в София са имунизирани , както и 62% от медицинските служащи.

„ В София процентът на имунизирани е с 10% по-висок от този в страната. Близо 43% от хората в София са имунизирани, като броят на имунизирани при хората на 65 години е над 53%, а при медицинските служащи е 62%. Това се дължи на положителната работа на общината и РЗИ “, сподели заместник-кметът.

През уикендите хората избират да се имунизират в моловете, а през седмицата в ДКЦ.

„ Това, което се вижда е, че през седмицата най-вече хора се имунизират в ДКЦ, през почивните дни в моловете , където средата е по-удобна. Центровете, които ние сме организирали правят единствено имунизация, там не се вършат PCR проби. Дейността е отделена “, съобщи той.

Този уикенд центрове за имунизация ще има на метростанциите СУ и НДК, Културния дом на регион Искър, както и в огромните търговски центрове, осведоми Барбалов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР