През последния месец се наблюдава тенденция към подобряване изпълнението на

...
През последния месец се наблюдава тенденция към подобряване изпълнението на
Коментари Харесай

БДЖ отчита по-добро изпълнение на графика за движение на влаковете

През последния месец се следи наклонност към възстановяване осъществяването на графика за придвижване на влаковете, което се показва в намаляването на закъсненията на влаковете. Това оповестиха от пресцентъра на „ Български държавни железници “ (БДЖ). 

От началото на октомври осъществяването на графика се е подобрило с близо 10% в съпоставяне със същия интервал на предходния месец септември. Това се дължи главно на понижения дефицит на локомотиви от близо 21 приблизително дневно до осем приблизително дневно, след възстановяване на успеваемостта в осъществяването на ремонтната активност и прецизно следване на утвърждения ремонтен график.



Благодарение на увеличението на броя на локомотивите в придвижване след осъществен ремонт, през месеците септември и октомври се реализира осъществяване на графика за придвижване на влаковете над 90% в избрани дни, като в някои даже се приближава до 95 %. Подобни стойности в осъществяването на графика не са регистрирани от месец юни.

С реализиране на устрема дефицитът на локомотиви да бъде редуциран до най-малко и превъзмогване на възникването на закъснения по инфраструктурни аргументи, графикът за придвижване на влаковете може трайно да поддържа стойности на осъществяване от над 90% през идните месеци.

В края на август заместник-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски разгласи, че започват спешни мерки за стабилизиране на БДЖ, както и че генерираните закъснения на влакове на ежедневна база доближават сред 1000 и 1800 минути. 

До края на октомври се очаква поетапно да бъдат пуснати в придвижване шест от новите локомотиви „ Смартрон “, които са спрени от употреба за замяна на моноблокови колела.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР