През последния месец Биткойн (BTC) поскъпна с над 50%, като

...
През последния месец Биткойн (BTC) поскъпна с над 50%, като
Коментари Харесай

Дойде ли време да се продава Биткойн?

През последния месец Биткойн (BTC) нарастна с над 50%, като в понеделник доближи нов исторически връх от близо $73,000. Ако увеличим още повече мащаба, водещата криптовалута е отбелязала впечатляващо нарастване от над 200% през миналата година.

Бързото повишаване на цената на всеки актив може да породи опасения дали не е време за продажба. Преди обаче да вземете решение да се освободите от притежаваните от Вас BTC, е значимо да обмислите няколко основни въпроса и да се уверите, че разполагате с добре премислен проект.

Един от основните въпроси, които би трябвало да си зададете, е дали сте постигнали капиталовите си цели. Финансовото положение и задачите на всеки човек са разнообразни. Ако сте купили Биткойн след дъното на мечия пазар и се оказвате в потребност от ликвидност, прибирането на някои облаги може да е рационално. Това Ви разрешава да се възнаградите за убедеността си във времена, когато другите са се колебаели дали да държат Биткойн .

От друга страна, в случай че финансовите Ви цели са по-дългосрочни и не сте изправени пред непосреден финансов напън, може би е рационално да деянията самообладание и да задържите Биткойн.

Наличието на проект за деяние е от първостепенно значение. Ако погледнем обратно към предишните бичи пазари, е явно, че цената на Биткойн може да претърпи бързи съмнения. Ето за какво е от решаващо значение да сте готови за спадове на пазара и да имате ясна тактика за излизане, с цел да фиксирате облагите, когато се появят благоприятни условия.

Перфектното установяване на времето на пазара е пословично мъчно, заради което съществуването на тактика за излизане от пазара е от значително значение. Анализът на метриките на веригата и историческите модели може да даде скъпа информация за настоящата позиция на Биткойн в пазарния цикъл. Например съотношението сред пазарна и осъществена стойност (MVRV) демонстрира, че Биткойн може към момента да има накъде да пораства, преди да доближи равнище, свързвано с края на бичите пазари.

И най-после, жизненоважно е да се обмисли смисъла на притежаването на Биткойн като актив. Биткойн не е просто криптовалута; той постоянно се смята за по-добра форма на пари заради своята делимост, резистентност на цензура, дефлационен темперамент, децентрализация и лимитирано предложение. При състояние че съществуват единствено 21 милиона BTC, някои специалисти спекулират с капацитета му да доближи астрономически стойности, като да вземем за пример $1 милион или повече.

Въпреки че сходни прогнози могат да наподобяват амбициозни, от значително значение е да се признае забележителният път на Биткойн до момента и да се вземе поради неговата оскъдица като главен фактор, когато се преценя дали да се продава.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР