През последните шест месеца станахме свидетели на безпрецедентно високи цени

...
През последните шест месеца станахме свидетели на безпрецедентно високи цени
Коментари Харесай

Иво Христов: Енергийната криза засилва недоверието в Евросъюза

„ През последните шест месеца станахме очевидци на невиждано високи цени на електрическата енергия в резултат на газовата рецесия. Геополитическото напрежение сервира комфортно пояснение на рецесията, само че то е единствено преходен фактор ". Това съобщи българският евродепутат и член на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика в Екологичен потенциал Иво Христов по време на спор с еврокомисаря по енергетика Кадри Симсон.

" Проблемът е в идеологическия метод на нашия съюз към енергетиката. Той е повода да се лишим преждевременно от атомната сила и газа. В България близо 40% от популацията попада в категорията „ енергийно небогати “, а алтернативата „ храна или отопление “ стои пред редица семейства “, добави той. 
Евродепутатът Иво Христов: Трябва да пожелаваме повече от автомобилната промишленост поради замърсяването на въздуха
„ Понастоящем излъчванията на парникови газове от автомобилния превоз съставляват близо четвърт от излъчванията в Европейския съюз. Д...
Прочети повече
„ В обединена Европа енергийно бедните са публично 31 милиона и таман те са най-драматично наранени от скока на цените. Енергийната рецесия ускорява недоверието в Съюза, което крие и политически опасности “, сподели още Иво Христов.

„ Ако резултатът от либерализацията е скок и волатилност на цените, каква е изгодата от нея? “, попита той. По думите му, включването на нуклеарната сила в зелената таксономия е стъпка в вярната посока. „ Класифицирането ѝ единствено като „ преходна технология “, обаче, в комбиниране с мъчно изпълними механически параметри, е половинчато решение. В подтекста на енергийна рецесия, се нуждаем от устойчиви ограничения “, сподели още Христов.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР