През последните седмици тази гледка стана все по-често срещана в

...
През последните седмици тази гледка стана все по-често срещана в
Коментари Харесай

В Нигер изпитват недостиг на втечнен пропан-бутан на фона на военния преврат

През последните седмици тази панорама стана все по-често срещана в нигерската столица Ниамей. Хората започнаха да се запасяват с бутилки с газ, откакто локалните търговци означиха спад в доставките.

Причината е дефицитът на полутечен пропан-бутан, поради което военната хунта в страната забрани износа му.

 
Правителството е право. Не е обикновено да се дава опция за експорт на един артикул, когато локалните се нуждаят от него. Тази възбрана е добра, износът би довел до дефицит, което не е добре за потребителите.
мъж

Обичайно Нигер изнася непотребния си газ в прилежаща Нигерия. Но напрежението сред двете страни се повиши през юли, след военния прелом в Ниамей, който смъкна демократично определения президент Мохамед Базум.

Това накара районни блокове като ECOWAS и Африканския съюз да изолират Нигер от структурите си.

 
Нигер създава към шест танкера пропан-бутан дневно. Това произвеждане се разпределя сред операторите. Половината от това произвеждане се продава на външни оператори или на националните, които по-късно изнасят газ за Нигерия. Но държавното управление забрани износа и е наша грижата по какъв начин да отговорим на търсенето, което сега е доста високо.
Мустафа Кади, икономист

Добивът на полутечен пропан-бутан обаче се забавя на фона на глобите и спиранията на тока в Нигер. По данни на локалната власт износът последователно понижава през последното десетилетие. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР