През последните седмици станахме свидетели на етническо напрежение в цялата

...
През последните седмици станахме свидетели на етническо напрежение в цялата
Коментари Харесай

Ром си поръча тениска с лика на Левски и няма да повярвате какво направи с нея

През последните седмици станахме очевидци на етническо напрежение в цялата страна. Въпреки че всеки се опитваше да дефинира случаите в Асеновград, Бяла, Карлово и други обитаеми места като „ престъпни ” и „ битови ”, и за дребните деца бе ясно, че напрежението се въртеше към циганския етнос, написа Трафик нюз бг.
Е, във Facebook бе разказана една по-различна история. Жена е станала очевидец на нещо, което ни демонстрира, че не постоянно би трябвало да генерализираме и да слагаме всички под общ знаменател. Ето я и нея:

„ Днес, в деня на рождението на Васил Левски(б.а. 18 юли), очаквам на площада пред кметствато в Градец микробусче на Еконт, с цел да си получа една пратка.

С мен чакат и няколко типични градечани, от циганската махала. Едната дама си беше поръчала мобилен телефон от Емаг, различен нещо си на промоция, само че очите ми щяха да изхвръкнат, когато видях младежът пред мен да разопакова своята поръчка и да я опитва. Очаквах да си е купил я черен потник на Armany, я спинър, я нещо фешън и лъскаво за обичаната, а той - фланелка с облика на Васил Левски! Премери я, заплати я и горделив закрачи към къщата си. В циганската махала.”

Дали младежът е почитател на футболния тим, носещ името на Апостола, дали има други претекстове за на тип странната покупка – няма по какъв начин да знаем. Но фактът е, че момчето е нямало самообладание да постави образа на Левски на гърдите си. А тъкмо в този миг е хубаво и да си спомним думите на Големия българин:

„ Ще имаме едно знаме, на което ще написа: " Свята и чиста република " …В нашата България не ще бъде по този начин, както е в този момент в Турско. В нея всички нации ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и прочие, каквито и да са, за всички еднообразно ще е... „
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР