През последните седмици англичаните имат повод да си припомнят много

...
През последните седмици англичаните имат повод да си припомнят много
Коментари Харесай

Sorry, no fuel: Бентлито на Роналдо чака 7 часа да зареди

През последните седмици англичаните имат мотив да си напомнят доста от националните мъдрости, които са им помагали да преодоляват сложни обстановки като нация. Една от тях е: “Всички сме в една лодка” и постоянно я употребяват, когато желаят да подчертаят, че ще има взаимност и равнопоставеност, без значение какъв брой тежко е предизвикването, пред което се изправят,.

И в действителност, даже скъпото бентли на Кристиано Роналдо бе снимано по какъв начин чака близо 7 часа да бъде заредено с гориво в Манчестър, където португалската звезда в този момент играе. Вярно, зад кормилото не бе футболистът, а негов водач, само че самият факт, че не може да разчита на зареждане по втория метод, е много индикативен.

Баталните подиуми на километрични опашки за презапасяване с бензин и физическа разпра сред изнервени водачи изненадаха обаче доста анализатори. Някои ги съпоставиха със протичащото се в миналото в Дивия запад.

Други заговориха за тлеещо напрежение в английското общество, което е изтощено от усърдно прикривано неравноправие и липса на бързи и съответни политически решения.

“Паническото извършване на покупки нормално се подхранва от появяването на неустановеност. Направени по време на пандемията изследвания демонстрираха, че жителите на Острова са били доста обезпокоени, само че не са го осъзнавали. А това значи, че са имали съображение да стартират да демонстрират нараснало безпокойствие и загриженост”, изяснява пред CNBC експертът по потребителска логика на психиката Катрин Янсън-Бойд.

По думите ѝ, когато хората са обезпокоени и виждат, че други се подреждат пред бензиностанциите, инстинктивно вършат същото, тъй като се опасяват, че могат да пропуснат момента и да се окажат в губеща позиция, изключително в случай че не им се оферират работещи решения.
 Опашки се вият пред доста бензиностанции на Острова. СНИМКА: РОЙТЕРС “Както пазариха тоалетна хартия и други артикули от първа нужда при започване на пандемията и рафтовете по магазините се изпразваха, в този момент с горивата е същото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР